Güncel Haberler

Met, beş yıllık renovasyonun ardından Avrupa bölümündeki 45 sanat galerisini yeniden açıyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Rembrandt, Caravaggio, Goya – Müze tarihindeki en büyük altyapı yenilemesi sayesinde Metropolitan Sanat Müzesi’ne yepyeni bir ışık tutuyor.

REKLAM

Metropolitan Sanat Müzesi (The Met), beş yıl önce başlayan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Avrupa Resimleri olarak bilinen sergi bölümünde 45 sanat galerisini yeniden açtı.

20 Kasım Pazartesi günü açılan galerilerde, 1280-1800 yılları arasındaki ünlü Avrupalı ​​ressamların eserleri yer alıyor.

“Yeniden Bak” temasıyla açılacak galerilerde Rembrandt, Caravaggio ve Poussin’in tablolarının yanı sıra El Greco ve Goya’nın İspanya dışındaki en eksiksiz eserlerinin de aralarında bulunduğu 700’den fazla eser sergilenecek. restorasyon çalışmaları.

Müzenin internet sitesine göre, kronolojik bir dizi sergide müzenin “dünyaca ünlü eserleri sergilenirken yeni tematik gruplamalar da sunulacak.”

Yeniden yapılandırılan galeriler “koleksiyondaki kültürlerin, malzemelerin ve anların birbirine bağlılığını aydınlatacak.”

Proje, müze tarihindeki en büyük altyapı yenilemesini temsil ediyor ve 150 milyon dolarlık bir bütçeye mal oluyor.

“Daha az bilinen sanat eserlerini de keşfedebilirsiniz”

Met’in Fransız direktörü ve CEO’su Max Hollein, “Bu geniş galeri grubunun merakla beklenen yeniden açılışı, ziyaretçileri eski favorilerle yeniden bir araya gelmeye ve inanılmaz yeni hediyeler ve daha az bilinen sanat eserlerini keşfetmeye davet edecek” dedi. dedi.

İnşaat ekipleri, ilk kez 1939’da inşa edilen ve en son 1952’de yenilenen 30.000 metrekarelik çatı pencerelerini değiştirdi. Hollein, bu yenilemelerin tünellerde daha kaliteli ışık, enerji verimliliği ve sergilenen resimler için ideal koşullar sağladığını söyledi.

John Pope-Hennessy’nin Avrupa Resimleri Bölümü’nden sorumlu küratörü Stephan Wolohojian şunları ekledi:

“Çatı penceresi projesi bize Met’in olağanüstü koleksiyonunun sunumunu yeni bir bakış açısıyla yeniden kavramsallaştırmamız için önemli bir fırsat sağladı. Amacımız, farklı izleyici kitlemizle anlamlı bir şekilde etkileşime geçmek ve koleksiyonumuzu izleme deneyimini mümkün olduğunca zengin, katmanlı ve tatmin edici hale getirmektir. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu