Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, İsveç’in NATO’ya katılım süreci ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

“TARİHİ SORUMLULUK” VURGUSU

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan insani trajedinin bir an önce durdurulması gerektiğini, ABD’nin İsrail’e koşulsuz desteğinin çekilmesinin hızlı bir ateşkes sağlayabileceğini, hem dünyanın hem de Amerikan kamuoyunun dile getirdiğini söyledi. Bu isteği daha güçlü bir şekilde dile getiriyoruz. Son günlerde ateşkese hızla ulaşıldığını belirterek, bölgede kalıcı bir ateşkesin bir an önce sağlanmasının ABD’nin tarihi sorumluluğu olduğunu ifade etti.

“EN MAKUL ÇÖZÜM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırılarının yoğunlaşması ve uzamasının bölgesel ve küresel anlamda olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, Türkiye’nin önerdiği garanti mekanizmasının kurulması, verilen sözlerin tutulması ve 1967 sınırlarına dayalı bağımsız toprak bütünlüğü ve egemenliğinin tesis edilmesi ve oluşturulmasının gerekli olduğunu söyledi. Başkenti Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin en makul çözüm olduğunu belirterek, bunun kalıcı bir çözüm olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden’ın görüşmesinde F-16 konusu da ele alındı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kadıköy'de zincirleme kaza!  Yaralılar varKadıköy’de zincirleme kaza! Yaralılar var
5 ilde CHP adayları belli oldu5 ilde CHP adayları belli oldu
İstanbul'da kartpostal gösterisi doğdu!  Gören telefonu aldıİstanbul’da kartpostal gösterisi doğdu! Gören telefonu aldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber