Güncel Haberler

İngiltere, Gazze’deki çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağı

Save The Children England, sosyal hesaplarından yaptığı paylaşımda

Gönderide şu ifadeler yer alıyor: “(İngiltere Başbakanı) Rishi Sunak ve hükümeti bir kez daha Gazzeli çocuklara sırtını dönmeyi seçti. Britanya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ateşkes için oy kullanmamakla, yaşanan dehşetin suç ortağıdır. Çocuklar önümüzdeki saatlerde, günlerde ve haftalarda bu deneyimi yaşayacaklar.” ifadelerine yer verildi.

Save The Children’ın yazılı açıklamasında, söz konusu karar taslağının “Gazze’deki şiddetin durdurulması için kaçırılmış bir fırsat” olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Tarafların uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri ve insani yardımın sivillere ulaşması için gerekli koşulları oluşturabilmeleri amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acilen toplayıp kalıcı ateşkes çağrısında bulunma kararı almaya çağırıyoruz” denildi. ifadesi kullanıldı…


Karar tasarısı veto edildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 90’dan fazla ülkenin ortak sunduğu karar taslağı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen acil oturumda oylamaya sunuldu.

Tasarı ABD daimi üyesi tarafından veto edildi.

İngiltere “çekimser” oyu verirken, diğer 13 üye “evet” oyu verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber