Güncel Haberler

NBA yıldızı Magic Johnson milyarderler listesine giren dördüncü sporcu oldu

Ünlü basketbolcu, Magic Johnson Enterprises adı altında yaptığı yatırımlarla servetini artırdı.

REKLAM

Amerikan ekonomi dergisi Forbes, “Magic” lakaplı basketbolcu Earwin Johnson’ın net servetinin 1,2 milyar dolara ulaştığını tahmin etti.

Bu rakamla milyarderler listesine giren oyuncu, listede yer alan dördüncü sporcu olarak tarihe geçti.

Listedeki diğer milyarder sporcular arasında Amerikan Ulusal Basketbol Birliği (NBA) oyuncuları Michael Jordan ve Lebron James ile golfçü Tiger Woods yer alıyor. Michael Jordan’ın servetinin 3 milyar dolar civarında olduğu, Lebron James’in servetinin 1 milyar dolar, Tiger Woods’un servetinin ise 1,1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

1980’lerde Lakers yıldızı olarak zirve yaptığı yıllarda bir gün 100.000 ila 200.000 dolar arasında para kazanmak istediğini söyleyen Johnson, yalnızca basketbolla sınırlı olmayan hayalinin “bir gün harika şeyler yapmak” olduğunu söyledi.

Magic Johnson’ın yatırımları

Basketboldaki “sihirli gücünü” iş dünyasına taşıyan Johnson, Magic Johnson Enterprises adıyla kurduğu şirkette sinema salonları, fast food sektörü, emlak ve sağlık hizmetlerinde girişimlerde bulundu.

Johnson’ın Starbucks, Burger King ve 24 Hour Fitness gibi büyük şirketlerde yatırımları olsa da Forbes dergisine göre gerçek servetinin önemli bir kısmını Iowa eyaletinin başkenti Des Moines merkezli hayat sigortası şirketi EquiTrust’a borçlu.

Spora da yatırımları bulunan 64 yaşındaki Johnson, aynı zamanda Washington Commanders Amerikan futbol takımı, Los Angeles Dodgers beyzbol takımı, WNBA kadın basketbol liginde oynayan Los Angeles Sparks takımı ve LAFC futbol takımında da küçük hisselere sahip.

1970’lerde NBA’e girerken Nike’ın hisselerini geri çevirmeseydi daha çabuk milyarder olabileceğini söyleyen Johnson, bunun yerine kendisine yılda 100.000 dolar teklif eden Converse ile anlaşma imzaladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber