Güncel Haberler

Kolon kanserini önleyebilir! Yeşilsoğanın Faydaları Nelerdir? Yeşil Soğan Hangi Hastalıklara, Neye İyi Gelir?

genişletmek

Yeşil soğanın faydaları nelerdir?

Şu ana kadar yeşil soğanlar insanlarda özel olarak araştırılmamıştır. Ancak sarımsağın frenk soğanı, arpacık soğanı, soğan ve pırasa gibi ailenin diğer üyeleriyle benzer özelliklere sahip olduğuna inanmak mümkün.

Yeşil soğan, flavonoidler (çoğunlukla kaempferol) dahil olmak üzere fitokimyasallar içerir.
Flavonoidler, vücudun diğer moleküllere bağlanan ve onlara zarar veren oksidasyon reaksiyonlarının yan ürünleri olan serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olan güçlü antioksidanlardır. Birçok çalışma, meyve ve sebzelerden önemli miktarda antioksidan alımının kardiyovasküler hastalık riskini azaltabileceğini göstermiştir.

Çeşitli gözlemsel çalışmalar, Alliaceae familyasından sebze tüketiminin artmasının sindirim sağlığını, özellikle de sindirim sağlığını iyileştirdiğini göstermiştir.
Sistemik kanserler de dahil olmak üzere bazı kanserlere karşı koruyucu etkisi olduğu gösterilmiştir.

SON DAKİKA: Hangi kelime doğru yazılmıştır ve sözlükte tanımı vardır? Kuru soğan, taze soğan, taze soğan, yeşil soğan nasıl yazılır Birleştirilir mi? Kim Milyoner Olmak İster ile ilgili sorular!

Yeşil soğan hangi hastalıklara iyi gelir?

Yeşil soğan, tek bir kaynakla eşleşmeden her biri çok küçük miktarlarda çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Soğanın sağlık açısından birçok faydası vardır.

Yeşil soğan kalorisi düşük olmasına rağmen birçok önemli besin ve bileşiği içeren oldukça zengin bir besindir. Bu nedenle yeşil soğan, özellikle diyet lifi içeriğinin yüksek olması nedeniyle kilo vermek için ideal sebze türlerinden biridir, çünkü 32 kalorilik her dilim size ihtiyacınızda %10 indirim sunar.

Yeşil soğanın sağlığa en büyük faydalarından biri, kolon kanseri gibi kanserlerde kanser hücrelerinin büyüme hızını önleme ve azaltma yeteneğidir. Bazı çalışmalar yeşil soğan tüketmenin erkeklerde prostat kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.

Yeşil soğan o kadar çok K vitamini içerir ki, yarım bardak yeşil soğan size günlük K vitamini dozunuzu ve daha fazlasını sağlayabilir. K vitamini en önemli vitaminlerden biridir, özellikle kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur ve yaralanma durumunda ağır kanamayı önler.

Yeşil soğan ne için kullanılır?

Taze soğanlar açık veya mikro delikli bir torbada dört veya beş gün saklanabilir. Soğan ayrıca C vitamini başta olmak üzere vitaminlerin yanı sıra manganez ve potasyum gibi birçok minerali de içerir.
Soğan kemikleri ve bağ dokusunu güçlendirir. Kemiklerin zayıflamasını önler, mücadeleye yardımcı olur, eklemleri ve tendonları güçlendirir. Osteoporoz riski taşıyan menopoz sonrası kadınların menüye daha fazla soğan çorbası eklemeleri önerilir.

Soğan kükürt açısından zengindir ve bu da onları antiinflamatuar bir seçim haline getirir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur. Ayrıca soğan doğal bir antibiyotiktir. Soğan kanı temizler,
Antiseptik görevi görür ve sindirime yardımcı olur. Dişlere uygulanan çiğ soğan, diş çürümesine karşı önleyici etki gösterebilir ve diş etlerinde kolonize olan bakterilerle savaşabilir.

Yeşil soğan ne için kullanılır?

Soslar, çorbalar, et ve kümes hayvanları yemeklerine uygun bir temel soğandır. Çok yönlü aromatik bir sebzedir. Önemli ölçüde daha küçük ve daha incedir. Çıtır çıtır olup tadı daha belirgin ve baharatlıdır.

Soğan yemeklerinize lezzet kattığı gibi sağlığınız açısından da oldukça faydalıdır. Hatta soğanın bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu da söyleniyor. Soğan, sinir sisteminin ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan B9 vitamini veya folik asit açısından zengindir.
Rutin açısından da zengin olan soğan kanı sulandırarak dolaşımı kolaylaştırarak bizi kanın pıhtılaşması ve damar tıkanıklığı riskinden korur.

Yeterli B9 vitamini (ve B12 vitamini) almak demir eksikliğini önleyecek ve vücudun çeşitli enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olacaktır. 125 ml (1/2 bardak) yeşil soğan günlük ihtiyacınızın %9’unu içerir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber