Güncel Haberler

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 2’si çocuk 9 Filistinli hayatını kaybetti

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İsrail ordusu, haftalar sonra Gazze’ye yönelik ilk tahliye çağrısında, Hamas üyelerine yönelik planlanan saldırılar öncesinde Gazze’nin merkezindeki sivillerden bölgeyi terk etmelerini istedi.

REKLAM

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in Cumartesi sabahı erken saatlerde kuzey ve orta Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az dokuz kişinin öldüğünü duyurdu.

Sağlık yetkilileri, kuzeydeki Beyt Hanun kentinde bir grup insanı hedef alan saldırıda aralarında iki çocuğun da bulunduğu en az beş Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Awda Hastanesi, Nuseyrat mülteci kampının kuzey kesimindeki bir eve düzenlenen başka bir saldırıda en az dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) saldırılarla ilgili hemen yorum yapmadı ancak Hamas’ı uzun süredir sivil bölgelerde faaliyet göstermek ve sivil tesisleri komuta merkezi olarak kullanmakla suçladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre Gazze’de yaklaşık bir yıldır süren savaşta 42 bine yakın Filistinli öldürüldü.

IDF haftalardır ilk kez uyarı yayınladı

İsrail ordusu, haftalar sonra Gazze’ye yönelik ilk tahliye çağrısında, Hamas üyelerine yönelik planlanan saldırılar öncesinde Gazze’nin merkezindeki sivillerden bölgeyi terk etmelerini istedi.

İsrail ordusu, Hamas savaşçılarına karşı “büyük güç” kullanılacağını söyledi ve sivillerin Gazze’nin merkezindeki bir bölgeden tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Uyarı, 5 Ekim Cumartesi günü çok sayıda İsrail askerinin Lübnan sınırına yeniden konuşlandırıldığı sırada geldi ve İsrail ordusunun dikkatini büyük ölçüde Hizbullah’a çevirdiği izlenimini verdi.

Tahliye emri, İsrail ordusu tarafından sosyal medyada, boşaltılacak alanları listeleyen bir haritayla birlikte yayınlandı.

Gönderide “Hamas ve terör örgütleri bölgenizde terör faaliyetlerine devam ediyor ve bunun sonucunda İsrail Silahlı Kuvvetleri bu unsurlara karşı büyük güçle hareket edecektir” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom