Güncel Haberler

DSÖ ‘şimdiye kadarki en tehlikeli varyant’ olarak açıklamıştı! O ülkede de görüldü

M pox virüsünün ilk olarak Fildişi Sahili'nde görüldüğü ortaya çıktı. Ulusal basında çıkan haberlere göre Sağlık Bakanlığı, dünyayı vuran 2022 salgınından bu yana ilk kez 2 kişide çiçek M virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Vakaların Abidjan'ın Tabou ve Koumassi bölgelerinde görüldüğü, biri 46, diğeri 20 yaşında olan iki hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

M çiçek hastalığı virüsü ilk olarak 1970 yılında o zamanlar Zaire olarak bilinen Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DRC) ortaya çıktı ve vakalar orta ve batı Afrika'daki ülkelerle sınırlıydı.

Mayıs 2022'de virüsün bir alt türü dünya çapında salgına yol açmış, 111 ülkede 90 bin kişiye virüs bulaşmış, bunlardan 140'ı ölmüştü.

Eylül 2023'te KDC'de yeni ve daha ölümcül bir virüs türü tespit edilmiş ve virüse yakalanan 11.000 kişiden 450'si hayatını kaybetmişti.

virüsler 2

ŞİMDİYE KADARKİ EN TEHLİKELİ ÇEŞİT

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 5 Temmuz'da M pox virüsünün yeni varyantının Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğu sınırında hızla yayıldığını ve bunun “şimdiye kadarki en tehlikeli varyant” olduğunu duyurdu.

DSÖ, M çiçek hastalığı salgınının başlangıçta cinsel yolla bulaşma yoluyla tetiklendiğini ve bu yeni varyantın yakın cilt teması yoluyla da bulaşabileceğine dair kanıtların bulunduğunu bildirerek, bunun virüsün yayılma hızını ve potansiyel etkisini artıracağı uyarısında bulundu.

(AA)

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş