Güncel Haberler

Rusya’da benzin ihracatı tekrar yasaklanabilir – Son Dakika Ekonomi->Dünya Haberleri

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Grozni kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki akaryakıt piyasasının durumunu değerlendirdi.

Rusya'da yaygın olarak kullanılan benzin türü AI-95'te bazı sorunlar yaşandığına dikkat çeken Novak, şunları söyledi: “Akaryakıt piyasası genel olarak stabil durumda. Rafinerilerdeki bakım süreçleriyle ilgili duruma aşırı tepki veriyor. Piyasayı sakinleştireceğiz. Felaket bir durum değil.” Dedi.

Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili çok sayıda toplantı yapıldığını anlatan Novak, “Prensip olarak, (petrol fiyatlarıyla ilgili) durum gerginse, petrol ihracat iznini ağustos ayına kadar uzatmayacağız.” dedi.

YASAK 1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN OLABİLİR

Rusya'da petrol rafinerilerine drone saldırıları ve özellikle tarım sektöründe artan talep nedeniyle petrol fiyatlarında artış yaşandı.

Rus hükümeti 1 Mart'ta benzin ihracatını yasakladı ve ardından Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri de dahil olmak üzere çeşitli ülkelere yapılan ihracatı muaf tuttu.

Rusya Federal Rekabet Servisi (FAS), 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'tan itibaren ülkeye benzin ihracatının yasaklanmasını bir kez daha desteklediğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş