Güncel Haberler

Macaristan’dan Almanya çıkışı: Artık dedelerimizin bize örnek gösterdiği ülke değil – Son Dakika Dünya Haberleri

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, bugün Almanya'nın başkenti Berlin'de Şansölye Olaf Scholz ile görüşmesi öncesinde Macaristan devlet radyosu Kossuth'a açıklamalarda bulundu.

Macar lider, Almanya'da son yıllarda meydana gelen değişime şaşırdığını vurguladı. “Almanya 10 yıl önceki Almanya değil. Ne eski tadı kalır ne de eski kokusu. “Almanya artık ebeveynlerimizin, büyükanne ve büyükbabalarımızın bize örnek oluşturduğu bir ülke değil.” dedi.

Orban, “Önceki kuşaklar çocuklarına şöyle diyordu: 'Oğlum, eğer emek veren insanları görmek istiyorsan Almanya'ya git. “İyi organize edilmiş bir iş görmek istiyorsanız, düzen görmek istiyorsanız Almanya'ya gidin” dedi. Ancak bugün Almanya renkli, değişen ve çok kültürlü bir dünyadır. “Bu büyük bir değişiklik.” dedi.

Orban, göçmenlerin artık Almanya'da misafir olmadığını, sol hükümetler sayesinde vatandaşlık aldıklarını söyledi. “Almanya her geçen gün daha fazla göçmen dostu hale geliyor. Göçmenlere izin verirsek Macaristan artık bir Macar ülkesi olmayacak. “Birisi göç politikasında hata yaparsa, bu bir daha asla düzeltilemez.” dedi.

Orban, Macar halkına göç konusunda da çağrıda bulundu. “HAYIR” ülkelerinin bir olduğunu söylüyorlar “Barış adası olarak koruma” O çağırdı.

Avrupa'da liberallerin, solun ve Avrupa Halk Partisi'nin savaş yanlısı bir koalisyon oluşturduğunu ve kıtayı hızla savaşa sürüklediklerini belirten Orban, bu koalisyonun ikinci planının her yıl 1 milyon göçmeni Avrupa'ya getirmek olduğunu söyledi.

Orban, “Avrupa'da bir demografik değişim programı uygulanıyor. “Beyaz Avrupalıların sayısı azalıyor ve Müslüman göçmenlerin sayısı radikal bir şekilde artıyor.” dedi.

Macaristan Başbakanı Orban, bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelerek yarıyılın plan ve programlarının yanı sıra Macaristan'ın 1 Temmuz'dan itibaren devralacağı AB dönem başkanlığını tartışacak.

Macaristan yıl sonuna kadar Birliğin haftalık gündemini belirleyecek ve Brüksel'deki toplantılara başkanlık edecek.

Macaristan başkanlık döneminin resmi sloganı Amerikan başkan adayı Donald Trump'tır. “Amerika'yı Yeniden Büyük Hale Getirin” MAGA sloganına çok benzeyen “Avrupa'yı Yeniden Büyük Yap” olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber