Güncel Haberler

Vakıflarda çalışıp emekli aylığı alanlara kötü haber… AYM’den çifte maaşa iptal kararı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılayı Derneği, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Vakfı çalışanlarının emeklilik ve yaşlılık maaşlarının ödenmesine ilişkin kuralı iptal etti. Diplomatik Forum Vakfı ile Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nda kesinti yaşanmayacak.

Yargıtay'ın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sonuç olarak Anayasa Mahkemesi, 5500 sayılı Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle yapılan itirazları karara bağladı. 7346 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 7430 sayılı Antalya Diplomatik Forumu Kuruluşu Hakkında Kanun ve Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Vakfı'nın 7439 sayılı kararı.

Yargıtay, emeklilerin veya yaşlılık aylığı almakta olan kişilerin Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Derneği'nde çalışmaları halinde yaşlılık ve yaşlılık aylığından kesinti yapılmayacağı yönündeki kuralı iptal etti. Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Diplomatik Forum Vakfı ve Türkiye Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı.

Kararda, genç nüfusun kurum ve kuruluşlarda istihdamının artırılması amacıyla kanunda yaşlılık veya yaşlılık aylığı bağlanan kişilerin çalıştıkları süre içinde bu aylıklardan yararlanamayacakları öngörüldüğü belirtiliyor. yine bu kurum ve kuruluşlarda çalışıyorlar.

Kararda, iptal davasına konu kurumların çalışanları ile benzer alanlarda faaliyet gösteren idare, kurum veya kuruluşların çalışanları arasında öngörülen muamele farklılığının, sosyal güvenlik hakkı bağlamında eşitlik ilkesinin ihlal edildiği belirtildi. nesnel ve makul bir temele dayanmıyordu.

VAKIFLAR KURULU TARAFINDAN İPTAL EDİLEN İKİ VAKFIN MALİ GİDERLERİNİN TESPİTİ

Anayasa Mahkemesi ayrıca, Antalya Diplomatik Forum Vakfı ile Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Vakfı'nın ödeyeceği ödeme ve ödeneklerin yönetim kurulu tarafından belirlenmesi yönündeki kuralı da anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Kararda, kamu kaynakları kullanılarak ödenecek tazminat ve ödeneklerin miktarının Mütevelli Heyeti tarafından hiçbir ilkeye bağlı olmaksızın belirlenebileceğinden, Vakfın kamu kaynaklarını kamu yararına kullanacağının garantisinin bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi. faiz.

Yargıtay, ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Enstitüsü'nün giderleri için kullanılmak üzere Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Vakfı'na kaynak aktarımına ilişkin düzenlemeyi de, hukuk ilkesiyle bağdaşmadığı gerekçesiyle iptal etti. Yerel yönetimlerin mali özerkliği.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber