Güncel Haberler

Çiğli Belediyesi Türkçe Okuma Yazma Kursu Sona Erdi – EĞİTİM

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve 4 ay süren Türkçe Okuma Yazma Kursu sona erdi. Kursu yaşları 27-70 arasında değişen 15 İran, Rusya, Cezayir ve Azeri vatandaşı ile 9 Türk vatandaşı başarıyla tamamladı. Kursiyerler sertifikalarını Çiğli Belediyesi Atilla İlhan Salonu'nda düzenlenen törenle aldı.

Stajyerlerden etkileyici performans

Yabancı kursiyerler, sertifikalarının ardından düzenlenen resitalde söyledikleri Türkçe şiirler, şarkılar ve İzmir Marşı'ndan etkilendi. Tören sonunda tüm kursiyerlere Türkçe okuma kitapları hediye edildi.

Yeni dönem kayıtları devam ediyor

Eylül ayında başlayacak yeni Termal Okuryazarlık Kursu'nun kayıtları devam ediyor. Kursa katılmak isteyen Türk ve yabancı vatandaşlar Çiğli Belediyesi'ni ziyaret edebilecek. Prof. Dr. Nermin Abadan, Unat Kadın Yaşam Merkezi'ndeki Kariyer Ofisi'ne kayıt yaptırabilecek.

Başkan Yıldız: “Toplumsal uyum sağlanıyor”

Yabancı vatandaşların Türkçe öğrenmesinin toplumsal uyum açısından değerli olduğunu vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, şöyle konuştu: “Dünyanın birçok ülkesinden İzmir'e ve ilçemize yerleşen insanların Türkçe öğrenmek istemesini ve Türkçe öğrenmek istemesini değerli buluyorum. Çiğli Belediyesi olarak bu sürece yerel düzeyde katkı sağlamak amacıyla Türkçe okuma-yazma kursu düzenledik. Açtığımız kursla pek çok yabancı kursiyerin dilimizi öğrenmesine yardımcı olduk. Çeşitli nedenlerden dolayı okuma-yazma öğrenme fırsatı da veren kursumuzu başarıyla tamamlayan her birini tebrik ediyorum, önümüzdeki dönemlerde de okuma-yazma öğrenmek isteyen kursiyerlerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber