Güncel Haberler

Yara İzi Nasıl Geçer? Yüzdeki Yara İzleri En Kolay Nasıl Geçirilir?















Yara izlerini iyileştirmek için kullanılan birçok tedavi seçeneği vardır. Bu tedavi seçenekleri ile yaralar hızla iyileşir. Özellikle yara izi olan kişiler doğal tedavi seçeneklerine başvururlar. Yüzdeki yaralar cilt hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle tedavi edilmesi çok önemlidir.

Yara nasıl iyileşir?

1) Limon

Cilt yaralarında limon tercih edilir. Limon yüzdeki tüm yara faktörlerini yok etme özelliğine sahiptir. Doğrudan yaralara etki eder ve iyileşme sürecini hızlandırır. Limon bol miktarda C vitamini içerir. İçerdiği C vitamini ile cildi besler ve ciltte iz oluşmasını engeller. Limon aynı zamanda cildin gerekli mineral ihtiyacını da karşılar. Limon cilt bakımı için de önemlidir. Yara izlerini limonla tedavi etmek için düzenli olarak kullanmanız gerekir.

2) bal

Cilt yaralarını iyileştirmek için kullanılan bir diğer besin de baldır. Bal, cilt yaralarının tedavisi için son derece önemlidir. Bal ayrıca cildi önemli ölçüde temizler ve onarır. Ciltteki faydalı hücrelerin çoğalmasını sağlar. Bal ayrıca cilt yaralarını da iyileştirir. Bu nedenle cilt yaralarında mutlaka bal tercih edilmelidir. Kabartma tozu ve balla cilt yaraları için iyileştirici bir maske yapabilirsiniz. Böylece bal maskesi ile birlikte yara izleri önemli ölçüde solmaktadır.

3) Buz

Buz kürü de yara iyileşmesi için son derece önemlidir. Cildinize buz uygulayarak yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Yaraların tedavisinde buz kullanılır. Ayrıca yaradaki iltihaplı hücreleri de yok eder. Bu nedenle buz iyi bir alternatif yöntem olarak bilinmektedir. Buz kürünü günde iki kez yapabilirsiniz. Bu sayede yüzünüzdeki ya da cildinizin herhangi bir bölgesindeki izlerden kurtulabilirsiniz.

4) Soğan bakımı

Yüz ve cilt yaralarını soğan kürü ile hızlıca iyileştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Yüz ve cilt yaraları için kullanılan bir diğer kür de soğan kürüdür. Soğan kürü, soğanın çekirdeğinden oyulduktan sonra cilde sürülerek uygulanır. Böylece soğan kürü doğrudan yara izlerine etki eder. Cilt yaralarına ayda bir kez soğan kürü uygulanırsa izler önemli ölçüde yok olur. Soğan kürünün dermatologların tavsiye ettiği bir kür olduğu bilinmektedir.

yara izleri nasıl iyileşir

Yüzdeki yara izlerinden nasıl daha kolay kurtulunur?

1) Salatalık maskesi

Yüzdeki yara izleri için salatalık maskesi yeterlidir. Salatalık yüz maskesi ile yüzünüzdeki tüm yara izlerinden ve sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Bunun için salataları yatay olarak kesmeniz gerekiyor. Yatay olarak kestikten sonra salatalığı yaralı bölgelere koyabilirsiniz. 30 dakika ara ile günde 2 defa yapmanız yeterli olacaktır.

2) Aloe vera köknarı

Cilt için eşsiz nimetlerden biri olan aloe vera jeli, aloe vera bitkisinden elde edilen bir jeldir. Tamamen doğal bir jel olan bu jeli yüzünüze sürerek yüzdeki yara izlerini iyileştirebilirsiniz. Aloe vera jeli sadece yüzdeki yaraları iyileştirmez, aynı zamanda bu bölgedeki yara izlerini ve iltihapları da iyileştirir. Bu nedenle aloe vera jeli yüz yaralarından muzdarip kişiler için çoğunlukla tercih edilen bir tedavi yöntemidir.



Saçkıran neden olur?  Nasıl gidiyor?  Saçkırana iyi gelen şeyler nelerdir?

Saçkıran neden olur? Nasıl gidiyor? Saçkırana iyi gelen şeyler nelerdir?




İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber