Güncel Haberler

Selahattin Demirtaş’ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada yeni gelişme! Tarih belli oldu

  1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi salonunda yaptığı duruşmaya tutuklu sanıklardan bir kısmı bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer sanıklar ve parti avukatları da duruşmada hazır bulundu. giriş.

DEM Partisi Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DEM Parti Milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başkarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Aliye Timisi Ersever, TİP Milletvekili Ahmet Şık ile birlikte duruşmayı takip ettiler. sanığın avukatları. .

Mahkeme Başkanı, bir önceki duruşmanın kararının bugün verildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı, “SEGBİS kararının tutanakları tamamlanmadığında, yeni sunulan savunma önergelerinin incelenmesi, dava dosyasının kapsamı, sanık savunmalarının kapsamı, tanık ifadeleri ve diğer tüm deliller birlikte değerlendirilerek şu sonuca varıldı: Bu süre yeterli olmadı.”

Tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarını inceleyerek karar için tarih belirleyeceklerini belirten mahkeme başkanı, ceza duruşmasının başka bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, 14 Nisan 2023 tarihli duruşmada esasa ilişkin mütalaasını yinelediğini belirterek, kuvvetli şüpheyi gösteren somut delil bulunmadığından tutuklu sanıkların mevcut durumunun korunmasını istedi. suçun niteliği, sanıkların kaçma ihtimalinin varlığı, ayrıca istenen cezanın yüksek olması ve tutukluluk sürelerinin aşılmamış olması.

TANRIKULU'NUN TALEBİ REDDEDİLDİ

Tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlanan Selahattin Demirtaş, savcının tutukluluğun devamına ilişkin mütalaasını anlattı. Demirtaş, “Ben hiçbir söz istemiyorum. Bütün dostlarımın özgürlüğünü istiyorum.” dedi.

Tutuklu sanıklar Alp Altınörs, Günay Kubilay, Dilek Yağlı ve İsmail Şengül de tahliye talebinde bulundu.

Müdahale eden sanıkların avukatları da müvekkillerinin uzun süredir tutuklu olduğunu ve sağlık sorunları yaşadıklarını belirterek, tahliyeleri çağrısında bulundu.

Avukatın ifadeleri sırasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mahkeme başkanından dosyada yer alan tutuklu sanık Selahattin Demirtaş'la SEGBİS sistemi üzerinden görüşme yapmasını istedi. Mahkeme Başkanı usule aykırı olduğu gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Açıklamaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanıkların son sözlerini toplamak ve kararı açıklamak üzere davayı 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00'a erteledi.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in soruya yanıtı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in “hükümet değişikliği” sorusuna yanıtı: Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü her kararı veriyor.
A101'e musluk suyu sebili geliyor!  18 Nisan 2024 A101 Aldın, Aldın İndirimli Ürün KataloğuA101'e musluk suyu sebili geliyor! 18 Nisan 2024 A101 Aldın, Aldın İndirimli Ürün Kataloğu
Bakan Tunç sınav sorularına ilişkin suçlamaları yalanladıBakan Tunç sınav sorularına ilişkin suçlamaları yalanladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber