Güncel Haberler

Ağa Bahçesi Konağı ve Sosyal Tesis Açılıyor – GÜNDEM

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe’deki tarihi Ağa Bahçe Sarayı’nın yenileme çalışmaları tamamlandı. Villa Ağa Bahçe ve sosyal yapı Menteşe’nin açılışı 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmalarından biri olan ve Muğla evinin mimari özellikleriyle dikkat çeken Ağa Bahçe Villası’nda çalışmalar tamamlanmış olup, yanına sosyal yapı eklenmiştir.

Villa Ağa Bahçe 18 Mart’ta açılıyor

Korunmuş yapısı ve tarihi konutlarıyla dikkat çeken Muğla’da tarihi bir yapı daha kent kültürüne kazandırılıyor. Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe Mahallesi’nde bulunan Ağa Bahçe Sarayı’nın aslına uygun olarak yenileme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Çalışmalar sırasında banyolarda ısı dağıtımı için kullanılan tarihi cehennemler ortaya çıkarılan, Muğla evinin mimarisiyle dikkat çeken, 19. yüzyılda yapıldığı sanılan tarihi Ağa Bahçe konağı, törenle sergilenecek. Yenilenen yüzü ve yanında inşa edilen yeni sosyal yapısıyla 18 Mart Pazartesi günü vatandaşların hizmetine sunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da vatandaşları için Ağa Bahçe Sarayı’nın yanında vatandaşları buluşturacak yeni bir sosyal tesisi hayata geçiriyor. Üç katlı bina, sit alanı içerisinde sosyal tesis olarak belirlendi ve Muğla mimarisine göre tasarlandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber