Güncel Haberler

Son dakika | Sağlık Bakanlığı için 8 bin işçi alımı! İŞKUR başvuruları arasından seçilecek; mülakat yok, kura çekimi canlı yayınlanacak

Son haber: Sağlık Bakanlığı’na personel alımına ilişkin detayları açıklayan Bakan Koca, atanmış 27 bin personelin en kısa sürede hizmete gireceğini belirtti.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir muhabirin, Sağlık Bakanlığı’nda işçi alımının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine Koca, şunları söyledi: “İŞKUR’a yapılan başvurulardan kurayla 8 bin işçi alacağız. Çok kısa bir süre içinde çekilişi gerçekleştireceğiz. Bakanlığımız genel merkezinde noter huzurunda ve YouTube’da canlı yayında. Çekilişin ardından.” “Yerleştirme sürecini herhangi bir görüşmeye gerek kalmadan kısa sürede tamamlayacağız.” dedi.

27 BİN PERSONELİN ATANMASI: EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAK

Bakanlık tarafından 27 bin çalışanın alımına ilişkin ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarının da açıklandığını hatırlatan Bakan Koca, şöyle konuştu: “27 bin arkadaşımız herhangi bir mülakat süreci olmaksızın sözleşmeli kadrolara atandı. Her şey yolundaysa yeni arkadaşlarımız da gelecek. Atama süreçleri tamamlandıktan sonra en kısa sürede görevlerine başlayacaklar ve bize güç verecekler.” dedi.

“ANARA VE İSTANBUL DIŞINDAKİ ALT MARKALARDAKİ TÜM UZMANLAR SÖZLEŞMELİ OLACAK”

“Tıpta Yan Uzmanlık Eğitimi sonuçları ne zaman açıklanacak?” Fahrettin Koca konuyla ilgili şunları söyledi:

“ÖSYM’nin önümüzdeki günlerde sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz. Bilindiği gibi son kanunda yandal uzmanlarına ilişkin bazı kurallar da getirildi. Ayrıca kanunla birlikte 9 bin adetlik bir artış yaşandı. Sözleşmeli çalışan sayısı. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışındaki tüm küçük şubeler dahil edildi. “Artık uzman personel alınacak. Çalışan sayısı arttıkça tüm yan dal uzmanları istihdam edilme imkanına sahip olacak. Tercih sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Ufak tefek uzmanlaşmanın oldukça tercih edilebilir olduğunu hepimiz göreceğiz.”Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

ChefGPT
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sosyal medyadaki “matematiksel” iddialar doğru mu?Sosyal medyadaki “matematiksel” iddialar doğru mu?
Bakan Göktaş açıkladı: Yol haritası 8 Mart'ta açıklanacakBakan Göktaş açıkladı: Yol haritası 8 Mart’ta açıklanacak
Özel hastanede skandal!  Hayatını perişan etti, savunması ona şöyle dedi: Özel hastanede skandal! Hayatını perişan etti, savunması ‘vazgeç’ dedirtti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber