Güncel Haberler

İspanya yüksek sıcaklıkların etkisi altında: Ocak ayında 29 derece kaydedildi

Meteoroloji servisine göre, en düşük ve en yüksek sıcaklıklar mevsim normallerinin ortalama 5 ila 10 santigrat derece üzerinde seyrediyor.

REKLAM

İspanya’da hava tahmini servis edilirse, havalarda anormal bir düşüş yaşanırsa İspanya’da hava en kısa sürede açılacaktır.

Bunlara ek olarak doğru olanları da bulabilir, böylece şu anda masanın üzerinde nelerin olduğunu görebilirsiniz.

Meteoroloji Ajansı AEMET, Güney Avrupa’yı tercih eden yüksek sıcaklıkların, daha güneyden sıcak hava paketi taşıyan bir antisiklondan kaynaklandığını bildirdi. Ayrıca havanın bulutsuz olması da sıcaklıklarının artırıldığı ifade edildi.

İspanya ve Avrupa’nın diğer bölgeleri bir önceki hafta dondurucu soğuklar ve kar yağışı etkisi altındaydı.

20 yıl önceydi

AEMET, hikaye hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kent’in 20 yıldaki performansında yer alan Marcelino Nunez tarafından destekleniyor.

Perşembe günü (25 Ocak) İspanya’nın yaşadığıki Chelva kasabasında sıcaklıklar 29.6 santigrat donanıma kadar çıktı.

Meteoroloji servisine göre, düşük ve yüksek sıcaklıklar mevsim normallerinin ortalama 5-10 santigrat derece üzerinde seyrediyor.

Nunez, mevcut yüksek sıcaklıkların iklim değişikliğiyle azaldığı, giderek daha sık görülen olağandışı yüksek sıcaklık dönemleri trendini takip ettiğini ifade etti ancak konuyla ilgili araştırmaların henüz tamamlanmadığının kesilmesi çizildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber