Güncel Haberler

Bakan Tunç’tan AYM’nin Atalay kararına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi hükümlüsü hakkında verilen ihlal kararına uyulmadığı gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruda Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nun kararının “kanun ihlali” olduğuna ilişkin gazetecilerin sorularını Meclis’te yanıtladı Park davası Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay.

Karar alındığında Bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü belirten Tunç, karardan bütçe görüşmeleri sırasında haberdar olduğunu söyledi. Tunç, şöyle konuştu: “Kısa bir karar verildi. O zaman gerekçeli kararın da yayınlanması lazım. Bir sonraki duruşmada Resmi Gazete’de yayınlanması lazım. Bir sonraki duruşmada bunların hepsi yargı sürecinde değerlendirilecek konular. ” ” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin daha önceki ihlal kararına uymadığını hatırlatan Tunç, şöyle devam etti:

“Uygunsuzluğun nedenlerini zaten söylemiştik. Anayasamızın 83, 14, 148, 148. maddeleri, 4. fıkrası… Bütün bu mahkemeler dava geldiğinde bunları değerlendirecek. Anayasamız ile Anayasamız arasında fark var. Bu maddelerin yorumlanması konusunda Mahkeme ile Yargıtay arasında görüş ayrılığı vardı. Bu görüş farklılığından dolayı bir karara varıldı. Bu yeni bir karar. Yetkili mahkemeler bu kararı değerlendirecek. Süreci hep birlikte takip edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber