Güncel Haberler

Wagner kurucusu Prigojin: Birliklerimiz şimdilik Ukrayna’da savaşmayacak

Prigojin, “Şu anda cephede olanlar üzücü, oraya katılmamıza gerek yok. Değerimizi tam olarak gösterebileceğimiz anı beklemek için bir süre daha Beyaz Rusya’da olmamıza karar verildi.” dedi.

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin, paralı askerlerin Belarus’ta olduğunu ve şimdilik Ukrayna’da cephede olmayacaklarını söyledi.

Moskova’da bir süredir birlikleriyle isyan çıkaran Wagner’in kurucusu Prigojin Telegram’ın hesabından bir video kaydı yayınlandı.

Kayıtta Prigojin, Belarus’a gelen birliklere seslenerek, “Ukrayna’da onurlu bir şekilde savaşan askerlerin Rusya için çok şey yaptığını” söyledi.

Prigojin, “Şu anda cephede olanlar üzücü, oraya katılmamıza gerek yok. Değerimizi tam olarak gösterebileceğimiz anı beklemek için bir süre daha Beyaz Rusya’da olmamıza karar verildi.” dedi.

Belarus ordusunu “dünyanın en büyük ikinci ordusu” yapma sözü veren Prigojin, gerekirse onları destekleyeceğini söyledi.

Prigojin, eğitim ve daha fazla deneyimden sonra Wagner paralı askerlerinin Afrika’ya giden yeni bir yola çıkacaklarını söyledi. dedi.

Putin’e büyük meydan okuma

Rus ordusu yönetimini cephede savaşan askerleri “arkadan bıçaklamakla” suçlayan Prigojin, birlikleriyle birlikte stratejik Rostov kentindeki birçok askeri alanı ele geçirerek Moskova’ya doğru yüzlerce kilometre yol kat etti.

Ayaklanma başladığı gibi aniden sona ermiş olsa da, bu kriz 1999’da iktidara gelen Putin için en büyük zorluk olarak görülüyor.

Rus analist Tatyana Stanovaya, “Putin ve devlet, rejim için çok büyük sonuçları olan büyük bir darbe aldı” dedi. değerlendirme yapıyor.

Pek çok analist, Rusya’daki Wagner krizinin Rus kuvvetlerini karada zayıflatabileceğine ve birkaç haftadır müthiş bir karşı saldırı yürüten Kiev’in yararına olabileceğine inanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber