Güncel Haberler

Özgür Özel ve Meral Akşener ‘yerel seçimde ittifakı’ görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde ittifak konusunu görüştü. Akşener, genel yönetim kurulundan bilgi isteyeceklerini söyledi.

REKLAM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Meral Akşener ile İYİ Parti genel merkezinde bir araya geldi.

İki lider, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde ittifak konusunu görüştü.

Parti Genel Başkanı İYİ Akşener, “Yerel seçimlerde iş birliğini Genel İdare Kurulumuzda (GİK) yeniden görüşeceğiz.”

Akşener daha önce de seçimlere tek başına katılacaklarını belirterek ittifakın kapısını kapatmıştı.

Özel’in “En azından bazı yerlerde işbirliği yapabilir miyiz?” sorusuna parti lideri İYİ Akşener, “81 ilde seçim yapılmasına karar verdik. Bu öneriyi Pazartesi günü Genel Yönetim Kurulu’nda görüşeceğiz. Bakalım o zaman nasıl bir cevap verecekler.” Cevap verdiğini belirtti.

Akşener, konuşmasının başında yeni cumhurbaşkanı seçilen Özgür Özel’e şunları söyledi: “CHP başkanlığınızı tebrik ederim. Allah sizi utandırmasın.” dedi.

Akşener, kısa konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Umarım Türkiye adına her şey yolunda gider. Başarılar dilerim.” dedi.

“Akşener’den yanıt aldık”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yerel seçimler hızlı karar almayı ve ikili iş birliğini gerektiriyor. İYİ Parti’ye iş birliği yapıp yapamayacağımızı, kararın yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini ve iş birliği için birlikte çalışma fırsatı yaratmanın mümkün olup olmadığını sorduk. Önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu sorduk: “Cevap aldık” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz hafta İYİ Parti genel merkezinde Akşener ile bir araya geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber