Güncel Haberler

Çin, 5 ASEAN ülkesi ile ortak askeri tatbikata başladı

Çin Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Guangdong eyaletinin Canciang şehrinde “Aman Youyi” (Barış ve Dostluk) adlı tatbikat başladı.

Terörle mücadele ve deniz güvenliği alanlarında operasyonel kapasitenin artırılmasını amaçlayan tatbikata, ASEAN üyesi ülkeler olan Malezya, Tayland, Vietnam, Kamboçya ve Laos’un yanı sıra Çin’den 3 binden fazla asker katılıyor.

22 Kasım’a kadar sürecek tatbikat kapsamında denizde ve karada müşterek eğitim tatbikatları, müşterek komuta ve canlı operasyonlar gerçekleştirilecek.

Tatbikatın amacı, “katılımcı ülkelerin şehirlerde ve denizde terör ve korsanlıkla mücadele kapasitesinin artırılması” ve “bölgesel barış ve istikrarın korunması için ülkeler arasındaki askeri güvenin derinleştirilmesi”.

Aman Youyi tatbikatları ilk olarak Çin ve Malezya tarafından başlatıldı. Kuala Lumpur’da 2014 yılında yapılan ve masaüstü muharebe senaryolarının çalışıldığı ilk tatbikatın ardından Malezya, 2015 ve 2016 yıllarında saha tatbikatlarına ev sahipliği yaptı. 2016 tatbikatına gözlemci olarak katılan Tayland, 2018 yılında tatbikatlara ev sahipliği yaptı.

Çin’in bu yıl beşinci kez ev sahipliği yaptığı tatbikata ilk kez Vietnam, Kamboçya ve Laos katılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber