Güncel Haberler

Hardallı patates salatası tarifi: Klasik lezzete gurme dokunuş! – Son Dakika Gurme Haberleri

Özellikle yaz sofralarında ve davetlerde sıklıkla tercih edilen, hafif ekşimsi ve hafif baharatlı tadıyla hardallı patates salatası için mükemmel bir tarif…

MALZEMELER

5 adet orta boy patates

3 dal taze soğan (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limon suyu

1 çay kaşığı hardal (dijon veya klasik)

1 çay kaşığı yoğurt veya mayonez (isteğe bağlı)

tuz, karabiber

İsteğe bağlı: 1 diş ezilmiş sarımsak, kapari veya haşlanmış yumurta

NASIL YAPILIR

Patatesleri kabuklarıyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Küçük bir kapta zeytinyağı, hardal, sirke (veya limon suyu), yoğurt veya mayonez, tuz ve karabiberi birlikte çırpın.

Sosun pürüzsüz bir kıvamda olmasına dikkat edin.

Patatesleri derin bir kaseye koyun. Taze soğanı, maydanozu ve hazırladığınız sosu ekleyin.

Patatesleri ezmeden iyice karıştırın.

Salatayı 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
jojobet pusulabet jojobet giriş jojobet jojobet giriş
gaziantep escort gaziantep escort