Güncel Haberler

Özbekistan pilavını tatmadan ülkeden ayrılmayın

Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz.

REKLAM

Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz. Ülkenin en ünlü restoranlarından birindeyiz.

Seamus Kearney, euronews:
“Özbekistan’ın en meşhur yemeği pilavdır. Orta Asya pilavının orijinali. Bu meşhur milli yemeği tatmadan buradan ayrılamazsınız.

Özbekistan hakkında genel bilgi:

  • Orta Asya’da yer alan ülkenin komşuları Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dır.
  • 1991 yılında SSCB’den bağımsızlığını ilan eden ülkenin nüfusu 30 milyondur.
  • Toplam alanı 425.400 kilometrekare olup, topraklarının beşte dördünü ovalar kaplamaktadır.
  • Kışın sıcaklık eksi 6 derece civarında, yazın ise 32 derecenin üzerinde seyrediyor.
  • Ülkenin %80’i Özbek kökenli olup, nüfusun %88’i Müslümandır.

Başkent Taşkent’in 80 kilometre doğusunda bir restorandayız. Ünlü pilav ustası bizim için iş başında.

İkhtiyor Nazarov, şef:
“Pilavın geleceğin Özbek mutfağında özel bir yeri var. İçindekiler: Yağ, et, nohut, soğan, sarı havuç, pirinç, kuru üzüm ve baharatlar. “

Pilav özellikle düğünlerde ve doğum günlerinde ikram edilir. Bazen bir şef 100’den fazla kişiye pilav pişirebilir.

Bu aynı zamanda Postcards ekibi için mükemmel bir veda yemeğiydi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber