Dubai’den bir çikolata alternatifi daha: ‘Niğde Çikolatası’ – Son Dakika Hayat Haberleri
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve Yiyecek Hizmetleri Aşçılık Bölümü Öğretmeni Mevlüt Ölmez; Öğrencileri ile birlikte şehrin yerel ürünlerini kullanarak Dubai çikolatasına farklı bir yorum yaptı. Kentin gastronomisine ait ürünlerin kullanıldığı Niğde çikolatası yorumunda elma, ceviz, badem, kayısı gibi herkesin kolaylıkla ulaşabildiği ürünleri kullanan Ölmez, ortaya çıkan çikolatanın protein açısından daha güçlü olduğunu söyledi.
”MALİYET DAHA AZ, PROTEİNLER DAHA FAZLA”
Ölmez, öğrencileriyle birlikte ürettikleri çikolatalarda Niğde’nin yöresel lezzetlerini kullanmaya ve herkesin bütçesine uygun hale getirmeye özen gösterdiklerini söyledi; “Pratik mutfağımızı hazırladığımız çikolatada Niğde gastronomisine ait ürünler kullandık. Kendi tescilli ürünlerimiz olan Darboğaz kirazı, tescilli mermer elması, ceviz, kayısı ve bölgede yetişen üzümleri kullandık. ‘Nasıl uyum sağlayabiliriz’ dedik. Niğde mutfağının ürünleri olan tahinli pidede de tahin kullandık. Maliyet “Ayrıca protein içeriği daha düşük, herkes için uygulanabilir ve sürdürülebilir bir ürün olmasına da özen gösterdik. Hazırladığımız bu çikolatanın bir adı yok. Ancak herkes evinde hazırlayıp, daha zengin bir çikolataya sahip olacak. proteinler” dedi.